GOSPODYNI WIE NAJLEPIEJ

ŻUREK
CZAS PRZYGOTOWANIA:
45 min
ILOŚĆ PORCJI:
4


SKŁADNIKI NA ZAKWAS


przegotowana woda 500 ml
mąka żytnia typ. 2000 6 łyżek
czosnek 5 ząbków
listki laurowe 4 szt
ziele angielskie 10 ziaren

 


SKŁADNIKI NA ŻUREK


bulion warzywny 1 litr
zakwas żytni do żurku 500 ml
rozgniecione ziele angielskie 1 ziarno
liść laurowy 1 szt
czosnek 1/4  łyżeczki
sól 1/4  łyżeczki
majeranek 1 łyżeczka
kiełbasa zwykła podsuszana 100 g
kiełbasa biała surowa
lub parzona
200 g
boczek surowy wędzony 200 g
śmietanka 30% 3 łyżki
makaron Lubella 1 op.






KrajaneczkaNitkiKrajankaWstążki

---------------------------------------

ORGANIZATOR






SPONSORZY






PATRONI MEDIALNI



Copyright © 2020
projekt serwisu IRN Multimedia, oprogramowanie choruzy.pl

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji Zgadzam się