GOSPODYNI WIE NAJLEPIEJ

ZUPA GRZYBOWA
CZAS PRZYGOTOWANIA:
45 min.
ILOŚĆ PORCJI:
10
SKŁADNIKI
Woda4 litry
Marchewka2 szt
Pietruszka2 szt
Seler1 szt
Por1 szt
Czosnek1 ząbek
Cebula2 szt
Serek topiony1 szt
Suszone grzyby
Liść laurowy4 szt
Ziele angielskie6 ziarenek
Sól
Pieprz
Majeranek
Suszony lubczyk
Mielona łopatka wieprzowa0,5 kg
Bułka tarta1 łyżka
Makaron Lubella krajaneczka
Łyżka gęstej śmietany



Do garnka wlewamy około 4 litry wody, dodajemy starte na grubych oczkach warzywa (marchewkę, pietruszkę seler, por), zgnieciony ząbek czosnku, smażoną cebulę, serek topiony oraz zmielone suszony grzyby, które wcześniej moczymy w gorącej wodzie. 

Dodajemy przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, majeranek, można również dodać suszony lubczyk. 

Następnie do gotującej się zupy wrzucamy małe kulki, które formujemy z mielonej łopatki wieprzowej. 
Po około 20 minutach wrzucamy niewielką ilość makaronu Lubella z jaj od kur z wolnego wybiegu - krajaneczka. 
Gotujemy do chwili aż makaron będzie miękki. 

Dla podkreślenia smaku możemy dodać na talerz łyżkę gęstej śmietany. 





KrajaneczkaNitkiKrajankaWstążki

---------------------------------------

ORGANIZATOR
WSPÓŁORGANIZATOR



SPONSORZY

PARTNERZY



PATRONI MEDIALNI


GOSPODARZE






PATRONAT HONOROWY




Copyright © 2020
projekt serwisu IRN Multimedia, oprogramowanie choruzy.pl

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji Zgadzam się