GOSPODYNI WIE NAJLEPIEJ

A’LA KROKIETY
CZAS PRZYGOTOWANIA:
25 min.
ILOŚĆ PORCJI:
4
SKŁADNIKI
Gotowane ziemniaki 0,5 kg
Mięso z rosołu 2 udka
Ser żółty 10 dag
Pieczarki
Papryka
Cebula
Ząbek czosnku
Jajko 1 szt
Mąka ziemniaczana
Sól
Pieprz
Bułka tarta 2 łyżki
Natka pietruszki



Do tego dania możemy wykorzystać pozostałości z obiadu takie jak: gotowane ziemniaki, mięso z rosołu, niewykorzystane resztki sera, ewentualnie pozostałe pieczarki, czy kawałki papryki. 

Do przeciśniętych przez praskę (bądź zmielonych) ziemniaków dodajemy: drobno posiekane mięso, starty ser, podsmażoną cebulę, rozgnieciony ząbek czosnku, jajko, trochę mąki ziemniaczanej, paprykę i pieczarki wedle uznania. 
Dodajemy sól i pieprz do smaku, a następnie wszystko wyrabiamy ręcznie. 

Z powstałej masy formujemy krokiety w kształcie wałków, które następnie obtaczamy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoty kolor. Krokiety smakują najlepiej z surówką z kiszonej kapusty, ewentualnie z pomidorami i cebulką.





---------------------------------------

ORGANIZATOR
WSPÓŁORGANIZATOR



SPONSORZY

PARTNERZY



PATRONI MEDIALNI


GOSPODARZE






PATRONAT HONOROWY




Copyright © 2020
projekt serwisu IRN Multimedia, oprogramowanie choruzy.pl

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji Zgadzam się